Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bretaňské palačinky s jablky a tvarohem

Univerzální dobrota – potěší jako sladký oběd, brunch, dezert i pohoštění na dětskou party.

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Smažení 0:20
Francouzská

Ingredience

    • olej na smažení
    • čokoládová poleva a pokrájené jablko na ozdobu

    Na těsto:

    • 260 g pohankové mouky
    • špetka soli
    • 2 vejce
    • asi 650 ml mléka

    Na náplň:

    • 500 g polotučného tvarohu
    • 150 g moučkového cukru
    • 100 ml smetany
    • 1 sáček vanilinového cukru
    • 50 g mletých vlašských ořechů
    • 50 g rozinek, propláchnutých

Příprava jídla

Mouku, sůl, vejce a mléko zlehka prošlehejte v misce a nechte chvíli stát. Mezitím tvaroh našlehejte s cukrem, smetanou, vanilinovým cukrem, ořechy a rozinkami. V pánvi rozpalte trochu oleje a smažte na něm tenké palačinky. Ty potírejte tvarohovou směsí, rolujte, zdobte čokoládou a jablky.

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané palačinky se špenátem a sýrem

20 jídel, která děti milují

12x nejoblíbenější dětská jídla

Palačinky a lívance

reklama

Přidat komentář