Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

40 nápadů na slané i sladké palačinky, po kterých se vám budou sbíhat sliny

40 nápadů na slané i sladké palačinky, po kterých se vám budou sbíhat sliny
ZDROJ: Apetit

Palačinky jsou jeden z nejvyhledávanějších receptů na internetu. Jde totiž o rychlovku, která vždycky potěší. Sladké většinou připravujeme jako snídani nebo dezert, slané můžeme servírovat jako večeři. Máme pro vás spoustu tipů!

Něžné, jemné a neodolatelně lahodné – ano, mluvíme o palačinkách! Tenké a elegantní placky milují lidé po celém světě a připravují se ve všech možných podobách a variantách. Palačinky jsou pokrmem, který se snadno přizpůsobuje různým chutím a preferencím.

  • Ať už si je dáte s ovocem a šlehačkou, javorovým sirupem či čokoládou nebo sýrem, tvarohem, špenátem či houbami, palačinky vždy potěší chuťové pohárky.
  • Skvěle se hodí k snídani, obedu i k večeři nebo jako dezert.

Mnoho lidí si palačinky spojuje s Francií, ale přesný původ palčinek není znám. Mají mnoho variant v různých kuchyních.

  • Francouzské crêpes jsou proslulé tím, že jsou tenké a křehké. Nejznámější úpravou jsou pomeračové Crêpes Suzette.
  • Americké palačinky jsou silnější, vypadají spíše jako lívance a zdobí je javorový sirup, ovoce nebo slanina.

Příprava palačinek je relativně snadná a vyžaduje pouze pár základních surovin, které najdete běžně ve vaší kuchyni. Základem těsta je obvykle směs mouky, mléka a vajec. Jejich poměr se může lišit recept od receptu.

  • Někdo přidává špetku soli, jiný (pokud jde o sladké palačinky) vanilkový cukr. Někdy se přidává citronová kůra nebo prášek do pečiva. 

Jak na palačinkové těsto

Začněte smícháním mouky a soli ve velké míse. Poté postupně přidávejte mléko a vajíčka a míchejte, dokud nevznikne hladké řidší těstíčko.

  • Můžete použít metličku nebo mixér, abyste rychleji dosáhli jemnějšího těsta.
  • Nechte těsto odpočinout minimálně 20 minut, což umožní mouce nasáknout tekutinu a vytvořit lepší texturu palačinek.

Silnostěnnou pánev rozpalte na střední teplotu a lehce ji potřete máslem nebo olejem. Přebytek oleje setřete papírovou utěrkou. Poté nalijte naběračkou těsto na pánvičku a krouživými pohyby pánve těsto rozlijte rychle přes celou pánev.

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč