Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vařené uzené koleno

Vařené uzené koleno

Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 20
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 570 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 31 g
Tuky 38 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

střední uzené
bujon ½ ks
kostka masoxu
nové koření 4 kuličky
pepř celý 20 kuliček
česnek 1 stroužek

Postup

1

Uzené koleno očistíme od zbytků štětin a jiných nečistot a na třech místech prořízne­me ostrým nožem až na kost. Maso se tak lépe pro­vaří a má příjemnou jemně pi­kantní chuť, také polévka po vaření je chutnější.

2

Vše dáme do papiňáku, zalijeme studenou vodou a vaříme 60-80 minut (podle toho, jestli jsme zvyklí mít maso tak akorát měkké, nebo již téměř odpadající od kosti).

3

Po uvaření maso vyndáme, hrubě i s kůží naporcujeme na mísu (viz obrázek), nebo klade­me přímo na talířky. Vhodné jako teplé občerstve­ní i pro pozdnější (třeba silvest­rovskou) večeři. Doporučená příloha: různé druhy hořči­ce, strouhaný křen, kysané zelí, chléb, pečivo, pivo.

Foto: PXhere.com

Autor: kamila novak

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč