Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hruškový koláč

Až jednou hruškový koláč ochutnáte, budete jej péct donekonečna. Má tak jemnou a vyváženou chuť, že půlku sníte za tepla. Až vychladne, půjdete jej ochutnat znova a záhy zjistíte, že na rodinu už nic nezbylo.
Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
131 (hlas)
Počet porcí: 6-8
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 30 minut
P
Koláč Česká

Ingredience

    • 150 g tvarohu
    • 6 lžic slunečnicového oleje
    • 1 vejce
    • 2 balíčky vanilkového cukru
    • špetka soli
    • 1 lžíce kakaového prášku
    • 300 g hladké mouky
    • 3 lžičky prášku do pečiva
    • máslo na vymazání plechu

    Na náplň
    • 1,5 kg hrušek, oloupaných, zbavených jádřinců a nakrájených na plátky, smíchaných s kůrou a šťávou z jednoho citronu
    • 3 vejce, žloutky a bílky odděleně
    • 250 g tvarohu
    • 250 g crème fraîche, francouzské vysokoprocentní obdoby zakysané smetany
    • 75 g cukru
    • 1 balíček vanilkového cukru
    • 1 lžíce jedlého škrobu
    • špetka mletého hřebíčku

Příprava jídla

Tvaroh, olej, vejce, vanilkový cukr, sůl a kakao smíchejte v míse nebo robotu dohladka. Postupně přidávejte mouku prosátou s práškem do pečiva; pokud je těsto moc tuhé, přidejte 1–2 lžíce vody. Pak ho rozválejte – vmáčkněte do vymaštěného plechu o rozměrech 30 × 40 cm. Navrch naklaďte hrušky.

Troubu předehřejte na 200 °C. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky utřete s tvarohem, crème fraîche, cukrem, vanilkovým cukrem, škrobem a hřebíčkem a opatrně je spojte s bílky. Směsí rovnoměrně potřete hrušky a dejte péct doprostřed trouby na zhruba půl hodiny, až vršek koláče pěkně ztuhne.

Další recept na hruškový koláč naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Zajímavý koláč
Obrazek uzivatele
tento kolac je pro me velikym zklamanim, rozhodne neodpovida chvalozpevum z nadpisu.. je mdle chuti, stoji spoustu namahy ktera neodpovida vysledku..
Obrazek uzivatele
Koláč jsem dělala podle receptu a rozhodně není mdlé chuti. Když hrušky namočíte do šťávy a kůry z 1 citronu a přidáte tlučený hřebíček, určitě není mdlý. Mě i celé rodině velice chutnal a rozhodně jsme ho nepekli naposledy. Doporučuji se držet receptu :D

Přidat komentář