OBCHOD

Dýňová polévka s majoránkou

Užijte si skvělou  a plnou chuť dýní!
Vydání: 2008/11
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
20 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 20 minut
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 červená cibule, pokrájená nadrobno
    • 800 g dýně, oloupané a nakrájené
    • 750 ml kuřecího vývaru
    • mořská sůl a pepř
    • 250 ml smetany ke šlehání, pokojové teploty
    • čerstvá majoránka k servírování

Příprava jídla

Rozehřejte středně velký rendlík, vlijte olej a přidejte cibuli a nechte ji během 4–5 minut změknout. Poté přihoďte dýni, přilijte kuřecí vývar a přiklopené přiveďte k varu. Vařte dalších 20 minut nebo dokud dýně nezměkne. Pak polévku rozmixujte ručním tyčovým mixérem. Dosolte a dopepřete, vmíchejte smetanu a ozdobte majoránkou.

Nahlásit chybu v receptu
reklama

Přidat komentář