Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Malajský ostrý olej

Potěší smysly, vyjdou na pár korun, nesedá na ně prach, a přitom je poznat, že jste se snažili... Vlastnoručně vyrobené pochoutky prostě udělají radost obdarovanému i vám.
Vydání: 2008/12
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Na ½ litru oleje
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 20 minut
P
Marináda Asijská

Ingredience

    • 50 g sušených chilli papriček + 1 lžíce na dokončení
    • 1 cibule, oloupaná
    • 5 stroužků česneku, oloupaného
    • 500 ml podzemnicového nebo sezamového oleje

Příprava jídla

1 Chilli, cibuli a česnek nadrobno rozmixujte v kuchyňském robotu. Směs vyklopte do hrnce se silným dnem a zalijte olejem. Zvolna za občasného zamíchání zahřívejte 20 minut, až cibule zezlátne.

2 Nechte vychladnout a pak přefiltrujte přes papírový filtr na kávu vložený do trychtýře, nebo přes několikrát složené jemné plátno.

3 Naplňte do lahví, přidejte celé chilli papričky na ozdobu a uchovávejte v temnu i několik měsíců. Pár kapek malajského oleje zvýrazní polévky, maso i pokrmy z rýže.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bylinkový olej s rozmarýnem

Jedlé dárky

Přidat komentář