Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mayská horká čokoláda

Kdo by nechtěl ochutnat sladce palčivou mayskou horkou čokoládu, kterou ve filmu Čokoláda vařila Juliette Binoche? Po jednom doušku ucítíte závan teplého letního větru, po druhém se vám rozproudí krev a začnete přemýšlet, kam byste se mohli vydat za dobrodružstvím. Když dopijete, život začne být ještě zajímavější.

Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Nápoj Latinskoamerická

Ingredience

    • 1 červená chilli paprička, rozpůlená a zbavená semen
    • 1 litr 12% smetany
    • 1 vanilkový lusk, podélně rozříznutý
    • 1 skořicový svitek
    • 200 g kvalitní hořké čokolády, rozlámané
    • 2 lžíce třtinového cukru nebo medu (může být i víc – podle chuti)
    • šlehaná smetana k podávání
    • l lžíce kakaa na ozdobu

Příprava jídla

1 V kastrůlku přiveďte k varu 400 ml vody, vložte chilli papričku a nechte bublat tak dlouho, až se voda svaří na polovinu. Přeceďte a odvar uchovejte.

2 V jiném kastrůlku zahřívejte smetanu, vanilku a skořici, až se začnou na okrajích tvořit bublinky. Ztlumte zdroj tepla, přidejte čokoládu a oslaďte. Míchejte, až se čokoláda rozpustí. Vypněte a vyjměte vanilku i skořici. Po částech přilévejte odvar z chilli a ochutnávejte, aby  čokoláda nebyla příliš ostrá. Podávejte v malých šálcích ozdobených kopečkem šlehané smetany poprášené kakaem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Horké nápoje

Čokoláda

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
už sa teším na indiánske ráno....

Přidat komentář