Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečené jahody se sněhovými pusinkami

Právě v takto jednoduchém receptu nejvíc vynikne skvělá chuť čerstvých jahod. Dospělí si pod sníh mohou přilít i trochu likéru.

Vydání: 2010/6
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 40-45 minut
PT45M
Pečení 0:45

Ingredience

    • 500 g jahod, odstopkovaných
    • 40 g krupicového cukru
    • 2 lžičky kukuřičného škrobu


    Na pusinky

     

    • 75 ml bílků (přibližně ze 2 vajec)
    • 110 g krupicového cukru
    • 1 lžíce kukuřičného škrobu
    • 1 lžička bílého vinného octa
    • 125 ml smetany ke šlehání k podávání

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 150 ºC. Jahody přepulte, promíchejte s cukrem a škrobem a rozdělte do zapékacích misek.

2 Z bílků ušlehejte pevný sníh. Postupně zašlehejte cukr, až bude směs lesklá a tuhá. Potom zašlehejte škrob a ocet.

3 Rozdělte na jahody v miskách a pečte v troubě asi 40–45 minut. Podávejte s ušlehanou smetanou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jahodová žemlovka

Přidat komentář