Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Žebra v toskánském stylu

Žebra z pečeně s italskými bylinkami.

Vydání: 2011/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
+ marinování
PT1H30M

Ingredience

    • 2 vepřová žebra z pečeně, očištěná
    • 6 lžic panenského olivového oleje
    • šťáva z 1 citronu
    • 4 stroužky česneku, drcené
    • 4 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
    • 4 lžíce nasekané čerstvé šalvěje
    • hrubá sůl a čerstvě mletý pepř
    • citron rozkrájený na měsíčky k podávání
    • italský chleba k podávání (např. benátská ciabatta, nizza)

Příprava jídla

1 Žebra potřete směsí oleje a citronu, posypte bylinkami, solí a pepřem a všechny přísady řádně vmasírujte do masa. Zabalte je do potravinářské fólie a dejte do chladničky na 2–4 hodiny marinovat.

2 Potom žebírka vyjměte a položte na gril. Přiklopte je poklopem a za občasného obracení grilujte zvolna 60–90 minut. Hotová žebírka poznáte tak, že maso lze odtáhnout asi 5 mm od konců kostí.

3 Podávejte se skrojky citronu a světlým italským chlebem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Žebra s BBQ omáčkou

Přidat komentář