Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka z hovězího žebra s kimči

Silný hovězí vývar je výrazně kořeněný, pokud vám to připadá moc neobvyklé, ochuťte ho, jak jste zvyklí.

Vydání: 2014/3
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT3H30M
Vaření 3:30
Polévka Asijská

Ingredience

    • 2 kg hovězích žeber, rozdělených na kusy po dvou
    • 70 g (asi 15cm kus) zázvoru, nakrájeného na tenké plátky
    • 1 cibule, oloupaná, nakrájená na čtvrtky
    • 3 hvězdičky badyánu
    • 1 svitek kůry čínské skořice (cassia), lze vynechat mořská sůl
    • 700 g čerstvých dlouhých vaječných nudlí (nebo sušených na 4–6 porcí)
    • 400 g kimči
    • 200 g výhonků mungo
    • 2 jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka, k podávání

Příprava jídla

1 Do hrnce vložte žebírka, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu na prudkém plameni. Vodu slijte, hrnec vypláchněte, vraťte do něj žebra a zalijte 5 litry studené vody, přidejte zázvor, cibuli, badyán a skořici. Na mír- ném ohni přiveďte k varu a nechte zvolna vařit, aby maso změklo (trvá to 3–3,5 hodiny).

2 Žebra s masem vyjměte děrovanou lžící, a až trochu zchladnou, oberte z nich maso. Vývar přeceďte přes jemné síto do čistého rendlíku, podle chuti osolte, udržujte teplý.

3 Nudle uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka (3–4 minuty) nebo podle návodu na obalu, sceďte a rozdělte do 4 misek. Přidejte maso ze žeber a kimči, zalijte vývarem a podávejte posypané výhonky a jarní cibulkou.

NĚCO NAVÍC
Rychlou verzi polévky s kimči můžete vytvořit z libovolného vývaru svařeného s kořením a zázvorem. Maso lze vynechat nebo nahradit nakrájeným opečeným hovězím steakem, obraným zbylým masem z pečené kachny, krůty, kuřete, slepice i pokrájenou vepřovou pečínkou.

Domácí kimči

Kimči existuje v desítkách verzí a i ty lze dále obměňovat. Na přípravu kimči se tradičně používá také krevetová či...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí kimči

Omeleta s kimči

Chuť Asie: kimči

Smažená rýže s kimči

Taštičky plněné kimči

Miniburgery s kimči majonézou

Krevetový ramen

50 polévek na zahřátí

Přidat komentář