Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hruškové čatní

Čatní se výborně hodí k masu či sýrům nebo si ho jen tak můžete namazat na chleba.

Vydání: 2010/9
Autor:
Hodnocení:
31 (hlas)
Počet porcí: Na cca 4 ks 350ml sklenic
Doba přípravy: Více než hodinu
Vaření: 1 hodina
PT15M
Vaření 0:15
Zavařenina

Ingredience

    • 5 červených cibulí
    • 5 šalotek
    • 190 g naložených perlových cibulek
    • 400 g hrušek
    • 175 ml bílého vína
    • 150 ml bílého balzamikového octa
    • 1 lžíce hořčičného semínka
    • 1 lžička mleté skořice
    • 100 g přírodního cukru
    • 80 g rozinek, propláchnutých

Příprava jídla

1 Oloupané cibulky a šalotky nakrájejte na čtvrtky, větší na osminky. Hrušky rozčtvrťte, vykrojte jim jádřince a nakrájejte je i se slupkou na kostky. Nakládané cibulky dejte odkapat na cedník.

2 Ve velkém hrnci spolu zahřejte víno, ocet, koření a cukr. Do tekutiny přidejte cibuli, šalotky, hrušky a rozinky a nechte 45 minut bublat. Pak přidejte naložené cibulky a vařte dalších 15 minut.

3 Čatní nalijte ještě horké do vymytých skleniček, uzavřete víčky a uskladněte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

30x recepty z báječného podzimního ovoce

Hrušky nasladko aneb 24 ovocných receptů

Přidat komentář