Polévku podávejte pořádně vychlazenou, v horkých dnech i s kostkami ledu.
Suroviny
jogurt bílý
500
ml
smetanový nebo řecký
máta
svazek
plus lístky na ozdobu
citronová šťáva
1
ks
z jednoho citronu
česnek
1
stroužek
prolisovaný
olivový olej
2
PL
sůl
pepř mletý
okurka
1
ks
(chcete-li oloupaná), na kostičky nebo tenké proužky
rajče
1
ks
nasekané
led
kostky
k podávání
Postup
1
Rozmixujte jogurt s listy máty, citronovou šťávou, česnekem a lžící oleje. Osolte, opepřete a vmíchejte část nakrájené okurky. Přikryjte a dejte vychladit do ledničky.
2
Zbylou nakrájenou okurku promíchejte s kostičkami rajčete, trochou oleje, solí, pepřem a lístky máty.
3
Vychlazenou polévku podávejte ozdobenou kopečkem zeleniny, případně s kostkami ledu.
NĚCO NAVÍC
Ledové kostky můžete vyrobit z vody či ze sodovky a lístků máty nebo z mátového čaje. Tato polévka bude chutnat skvěle, když smetanový jogurt nahradíte jogurtem kozím nebo kozím kefírem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé letní polévky(20 receptů)
- Studené polévky, které vás v horku osvěží a posílí vaši imunitu(17 receptů)