Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Studená mátová polévka s okurkou a rajčetem

Polévku podávejte pořádně vychlazenou, v horkých dnech i s kostkami ledu.

Vydání: 2011/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chlazení
PT15M

Ingredience

    • 500 ml bílého smetanového jogurtu (řecký nebo Choceňský)
    • velký svazek máty + lístky na ozdobu
    • šťáva z 1 citronu
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 2 lžíce olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 salátová okurka (chcete-li oloupaná), nakrájená na kostičky nebo tenké proužky
    • 1 rajče, nasekané
    • kostky ledu k podávání

Příprava jídla

1 Rozmixujte jogurt s listy máty, citronovou šťávou, česnekem a lžící oleje. Osolte, opepřete a vmíchejte část nakrájené okurky. Přikryjte a dejte vychladit do ledničky.

2 Zbylou nakrájenou okurku promíchejte s kostičkami rajčete, trochou oleje, solí, pepřem a lístky máty.

3 Vychlazenou polévku podávejte ozdobenou kopečkem zeleniny, případně s kostkami ledu.

NĚCO NAVÍC
Ledové kostky můžete vyrobit z vody či ze sodovky a lístků máty nebo z mátového čaje. Tato polévka bude chutnat skvěle, když smetanový jogurt nahradíte jogurtem kozím nebo kozím kefírem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřová pečeně v bylinkové marinádě

Mátový sorbet s jasmínovým čajem

Otevřené lasagne Mojito

Přidat komentář