Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lečo s volským okem

Klasický recept, který chutná nejlíp právě teď – na vrcholu rajčatové sezony.

Vydání: 2011/8
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT35M
Vaření 0:35
Zelenina Česká

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 2 cibule, nakrájené na půlkolečka
    • 1 libovolně barevná paprika, rozpůlená, zbavená semen a nakrájená na proužky
    • 1–2 červené chilli papričky, zbavené semen a nakrájené na kolečka
    • 400 g zralých rajčat, nakrájených na kostky
    • 1–2 lžičky krupicového cukru (podle chuti)
    • malý svazek hladkolisté petrželky, nahrubo nakrájené
    • 4 vejce
    • sůl a čerstvě drcený pepř

Příprava jídla

1 V těžké pánvi zahřejte olej, vmíchejte cibuli, papriku a chilli a opékejte, aby vše začalo měknout. Přidejte rajčata a cukr a vařte, aby se rajčata rozvařila a uvolněná šťáva zredukovala. Osolte a opepřete.

2 Vařečkou vytvořte ve směsi na pánvi čtyři důlky a vyklepněte do nich vejce. Pánev přiklopte a na mírném ohni zahřívejte, aby bílek ztuhl. Hotové jídlo posypte petrželkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC
K leču doporučujeme podávat bílý jogurt ochucený solí a drceným česnekem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečené těstoviny s tuňákem & rajčaty

Rajské rizoto s kuřetem & krevetami

Salát z rozpečených rajčat s kozím sýrem

Bleskové rajčatové kari s lilkem

Rajčatovo-řepná polévka s česnekovými krutony

Koláč s rajčaty a ricottou

Pozdrav z ráje: rajčata

reklama

Přidat komentář