Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pekanový páj
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6575 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 707 g
Tuky 330 g
Vláknina 99 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vánoce ani Díkuvzádní se bez něj neobjednou. Tradiční Pecan Pie s dokonalou chutí milují Američané i lidé po celém světě.

Suroviny

plus na poprášení
kakao 50 g
holandský typ
sůl špetka
máslo 120 g
chlazené a nasekané
vejce 1 ks
rozšlehané
Na náplň
vejce 4 ks
plus 2 žloutky a jedno vejce na potření
třtinový cukr 150 g
máslo 60 ml
rozpuštěné
bourbon 30 ml
strouhaný
strouhaná kůra
vyškrábnutá semínka
pekanové ořechy 150 g
nasekané nahrubo plus 22 ks na ozdobu

Postup

1

Na těsto v robotu promíchejte mouku, kakao, moučkový cukr a sůl. Přidejte máslo a promixujte na drobenku; hrudky by měly být asi o velikosti hrášku. Přidejte vejce a ještě jednou až dvakrát zmáčkněte pulzovací tlačítko. Těsto vyklopte na potravinářskou fólii, vytvarujte z ní kouli, do fólie zabalte a dejte nejméně na 1 hodinu vychladit.

2

Asi 4/5 těsta rozválejte na 3 mm silný plát a vyložte jím koláčovou formu o průměru 22 cm. Ze zbytku těsta vytvořte lístky a ozdobte jimi okraje. Dejte na dalších 30 minut do chladničky.

3

ozdobné lístky na pájiZDOBNÉ LÍSTKY
Lístky nejlíp uděláte pomocí kulatého vykrajovátka. Nejdřív vykrojíte kruh a pak vykrajovátko kousek posunete a vykrojíte lístek. Žilkování vytvoříte pomocí příborového nože.

 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Komentáře

05.08.2020 10:25

Koláč je opravdu výborný, přímo luxusní. Použil jsem o polovinu méně sirupu a více másla do těsta, výsledek stále skvělý. Musím nesouhlasit s kolegyní u záměny pekanových za vlašské ořechy. Ochutnejte schválně po pečení jeden syrový pekanový ořech a po něm jeden pečený, sloupnutý z páje. V syrovém stavu pekan opravdu chutná úplně jako vlašák, ale po upečení získá naprosto jinou, luxusní chuť. To vlašák nesvede. Bez pekanů to neni ono! :)

24.08.2015 13:10

Páj je moc dobrý, výborné těsto, chutná jako kakaové sušenky:)Bylo by dobré i jen tak samotné..Pokud chcete slavnostnější koláč, skvělá volba, určitě by místo dražších pekanů šly dát i vlašské ořechy..

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč