Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bochánky s brokolicí a mortadellou

Pizza jako štrúdl
Vydání: 2012/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Sendvič Italská

Ingredience

    • 300 g drobných růžiček z brokolice
    • 100 g mortadelly (či jiného měkkého salámu), nakrájené na nudličky
    • 200 g goudy či ementálu, strouhaného
    • 4 lžíce husté zakysané smetany (skvělá je Chef de créme)
    • 2 lžičky nasekané pažitky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 pláty chlazeného těsta na pizzu
    • vejce na potření

Příprava jídla

1 Uvařte brokolici na páře, aby byla pevná na skus. Promíchejte ji s mortadellou, sýrem, smetanou a pažitkou. Osolte a opepřete.

2 Troubu předehřejte na 200 °C. Náplň naneste na těsto, přehněte ho a spojte, aby vznikla kapsa, potřete ji rozšlehaným vejcem a upečte dozlatova; trvá to asi 15 minut.

Zkuste ještě tohle: Bochánky s paprikou a salámem


V pánvi na 2 lžících olivového oleje opékejte asi 5 minut 1 cibuli a 2 žluté papriky, nakrájené na nudličky, spolu se 100 g kvalitního suchého salámu, nakrájeného na plátky (italský salame milano, napoli nebo třeba herkules či uherák). Odstavte, přidejte hrst zelených oliv a nechte vychladnout. Vmíchejte 150 g mozzarelly nakrájené na kostičky. Troubu předehřejte na 200 °C. Vytvořte z těsta na pizzu kapsy s náplní, potřete těsto rozšlehaným vejcem a pečte dozlatova asi 15 minut
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Listová kapsa tikka masala

Mexické kapsy s fazolemi

Špenátové balíčky

Kuřecí prsa s caprese

Toust s hruškami a modrým sýrem

Zapečeno k obědu

Přidat komentář