Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špagety s kukuřicí, slaninou a citronem

Budou vám chutnat!

Vydání: 2012/9
Autor:
Hodnocení:
23 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Vaření 0:15
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 4 velké plátky prorostlé uzené slaniny, překrájené nebo natrhané na menší kusy
    • 400 g tenkých špaget (spaghettini)
    • 2 klasy cukrové kukuřice bez šustí a chmýří
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 120 g crème fraîche
    • mořská sůl a čerstvě drcený pepř
    • 1 hrnek bazalkových listů

Příprava jídla

1 Slaninu opečte na pánvi nebo v troubě na plechu dokřupava. Odložte stranou.

2 V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, vhoďte kukuřici a po chvíli přidejte těstoviny. Cílem je mít měkkou kukuřici a špagety na skus; kukuřice se vaří asi 15 minut, u těstovin postupujte podle návodu na obalu. Pak slijte a ponechte si asi 80 ml slité vody. Z klasů seřízněte zrna a odložte je stranou.

3 V hlubší pánvi rozpalte na středním ohni olej a minutu na něm opékejte česnek. Zastříkněte ho citronovou šťávou, vmíchejte crème fraîche, vlijte odloženou vodu z těstovin a přidejte špagety, slaninu a kukuřičná zrna. Osolte, opepřete, promíchejte s bazalkou a podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová kukuřičná polévka s paprikami

Vepřové kotlety s kukuřičným pyré

Mexický kukuřičný salát

Kukuřice s kokosem a skořicí

Kukuřičné smaženky s koprem & losos

Špagety 20x jinak

Zlaté klasy, sladká zrna: kukuřice

Přidat komentář