Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cheesecake s jahodami a bazalkovým cukrem

Bazalka a jahody se k sobě báječně hodí! Tento koláč je ultrasnadný a z naprosto běžných surovin.

Vydání: 2013/6
Autor:
Hodnocení:
88 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 8-10 řezů
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chlazení
PT30M
Pečení 0:30
Koláč Americká

Ingredience

    • 250–280 g sušenek (např. Lotus nebo BeBe Dobré ráno s oříšky)
    • 150 g rozpuštěného másla
    • 300 g čerstvého krémového sýra (my jsme použili lučinu v kostkách)
    • 500 g tvarohu
    • 2 kelímky zakysané smetany
    • 2 biocitrony, nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
    • 4 žloutky
    • 250 g krupicového cukru

    NA JAHODY

    • 500 g čerstvých jahod
    • 100 g krystalového cukru
    • hrst lístků bazalky

Příprava jídla

1 Sušenky rozdrťte (ručně nebo v mixéru) a smíchejte s rozpuštěným máslem. Dortovou formu vyložte pečicím papírem a sušenky upěchujte na dno, případně i na boky formy. Dejte do lednice vychladit a mezitím si připravte náplň.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Do mísy dejte sýr, tvaroh, jeden kelímek zakysané smetany, cukr a citronovou kůru i šťávu. Přidejte žloutky, prošlehejte a přelijte do formy na sušenkový korpus. Pečte asi 30 minut, cheesecake by se měl uprostřed ještě lehce chvět. Na závěr ho potřete zbývající zakysanou smetanou a nechte ještě 5 minut zapéct. Vyjměte cheesecake z trouby a nechte ho zchladnout, poté ho přesuňte do lednice a úplně vychlaďte.

3 Mezitím připravte bazalkový cukr. Cukr s lístky bazalky nasypte do mixéru a promixujte, aby se cukr zabarvil (suroviny také můžete společně podrtit v hmoždíři). Cukr přesypte do uzavíratelné nádoby a skladujte v suchu.

4 Před podáváním cheesecake ozdobte rozpůlenými jahodami a posypte bazalkovým cukrem. (Cukr sypejte na cheesecake vždy až těsně před podáváním, kdyby zůstal na dezertu déle, začal by vlhnout.)

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Roláda s krémem z bílé čokolády a s jahodami

Panna cotta s balzamikovými jahodami

Minipavlova s jahodovou šlehačkou

Nejlepší jahodové dorty a koláče

10 nejbáječnějších jahodových dortů

14x dokonalý cheesecake

Komentáře

Obrazek uzivatele
Úžasný cheescake! Povedl se na jedničku a nemá chybu. Bála jsem se toho bazalkového pesta a je také naprosto skvělé :)
Obrazek uzivatele
Dobrý den,
na formu s jakým průměrem je tento recept zadán?
Obrazek uzivatele
S formou o průměru 24 cm určitě neuděláte chybu :-)!
Obrazek uzivatele
Je výborný, akorát jsem použila vanickovy tvaroh, musela jsem déle péct. Ale nebyl suchý a všem moc chutnal. A bazalkovy cukr nemá chybu!

Přidat komentář