OBCHOD

Lutyšská káva

Kávové osvěžení s kouzelnickým trikem!

Vydání: 2013/7
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ mražení
Pohár Italská

Ingredience

    • 150 ml smetany ke šlehání
    • 150 g crème fraîche nebo smetany chef de crème (zn. Yoplait)
    • 50 g moučkového cukru
    • 1 l kávové zmrzliny
    • 6 malých silných espress
    • 6 kulatých skořicových nebo jiných oblíbených sušenek
    • kakao holandského typu nebo skořice na posypání

Příprava jídla

1 Ušlehejte smetanu. V jiné misce utřete crème fraîche nebo chef de crème s moučkovým cukrem a vmíchejte ho do šlehačky.

2 Cukrářský sáček naplňte připraveným krémem a umístěte do chladu.

3 Připravte 6 kopečků kávové zmrzliny na talíř a vložte do mrazáku.

4 Horkou kávu nalijte do vysokého poháru, přidejte kopeček kávové zmrzliny a poté skořicovou sušenku. Ozdobte šlehačkovým krémem a poprašte kakaem. Ihned servírujte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kávový nanuk

Ledová káva s javorovým sirupem

Sicilská granita

Cappuccino s ricottou

Kávová zmrzlina s piniovým karamelem

Kávové osvěžení

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

26 kávových dezertů, které vás nabijí energií!

reklama

Přidat komentář