Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co sklízet v srpnu

příprava zeleniny - salát, rajčata, paprika, okurky
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Srpen nabízí takovou úrodu zeleniny a dalších plodů, že si můžete začít dělat zásoby i na zimu.

Plody léta

Popadněte košík a vyrazte do lesa na houby. Skvělé jsou ve smaženici, v nálevu i jen tak na kmínu. Na políčkách se začervenala řepa. Sladkost její dužiny zdůrazní pečení. Mladé lístky červené řepy přihoďte do salátů. Trhejte papriky a rajčata. Udělejte si letní salát nebo z nich uvařte třeba čatní. Spolu s jemným lilkem, cibulí a cuketami z nich můžete připravit francouzské ratatouille.

Nemáte-li chuť na vaření, osvěžte se okurkami. Salátové chutnají ve studené polévce, ty drobné, nakládačky, zavařte ve sladkokyselém nálevu. Srpen nabízí také hojnost bylinek. Kuchyni rozvoní rozmarýn, tymián, šalvěj, bazalka a mladý česnek.

Srpnová úroda na talíři

Houby: Kuřecí prsa na liškách
Rajčata, papriky, lilek, cukety: Ratatouille
Salátové okurky: Studená okurková polévka s bazalkou a chilli
Červená řepa: Řepa zapečená s fetou

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...