Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Na nákupu: houby

houby
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Houbaření zrovna neholdujete a na houby raději než do lesa zajdete na trh či do obchodu? Poradíme vám, jaké koupit a jak je upravit, aby si pochutnal opravdu každý.

Hlíva ústřičná

Bývá po celý rok k dostání ve většině supermarketů. Hlavním producentem je Čína, ale na farmářských trzích koupíte i hlívu z Česka. Je skvělá do omáček, polévek, guláše, asijských jídel i na nakládání a sušení. My ji upekli s česnekem a bylinkami a k ní uvařili kaši z brambor a celeru. Božské! Recept najdete tady.

Enoki

Bílé houby nás neskutečně baví, jsou totiž svěží, šťavnaté, křupavé a na talíři jim to jednoduše sluší. Enoki pocházejí z japonských pěstíren. Koupit se dají v dobře zásobených obchodech a na internetu. Nejlépe chutnají syrové v salátech s jednoduchou zálivkou nebo krátce povařené v polévkách či orestované se zeleninou. My jsme enoki v našem receptu doplnili čočkou, špenátem a nahořklou čekankou.

Portobello

Na steakové krémové žampiony nejčastěji narazíte v dobrém obchodě se zeleninou, v tržnici či na farmářském trhu. Portobello se skvěle hodí na gril jako vegetariánská obdoba burgeru. Můžete ho také opékat na másle, obalovat, grilovat, zapékat a přidávat do těstovin. Díky velké široké hlavičce přímo vybízí k plnění nejrůznějšími nádivkami. My ho naplnili bílou grilovací klobáskou. Když zapečené portobello nakrájíte na čtvrtky, získáte efektní chuťovku na party. Recept najdete zde.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč