Představujeme vám páte číslo nového speciálu Apetit veggie! z kuchyně časopisu Apetit.

Apetit veggie! 4/17

Nové vydání Apetitu veggie! vás přesvědčí o tom, že i ve vegetariánské a veganské kuchyni si můžete užít tradiční vánoční kombinace a chutě! I ta totiž snadno splní náročná očekávání každého labužníka. Vánoce nejsou jen o tradicích, naopak mohou být také skvělou příležitostí pro vyzkoušení nových ingrediencí! Díky novému číslu Apetitu veggie! tak propadnete kouzlu topinamburů, kdoulí, tuřínu či jedlých kaštanů i luxusní chuti lanýžů...

Zimu si společně zpříjemníme úžasně hřejivými polévkami, slanými nákypy i netradičními recepty z tofu. Nevíte, čím by vaše blízké mohl překvapit Ježíšek? Poradíme vám! V novém čísle jsme pro vás totiž připravili inspiraci na jedlé dárky! Pochutná si určitě celá rodina.

Speciál je jako vždy určen nejen vegetariánům a veganům, ale všem, kteří chtějí vařit a jíst bez masa, zdravě a lehce, ale nerezignovat na tom na skvělou chuť.

Vegetariánské snídaně. Začněte nový den chutí dálek. I zimu si můžete užít s nádechem exotiky.

Vegetariánské a veganské recepty. Ověřené vánoční chutě v novém kabátu! Vyzkoušejte třeba perníkový hummus se sýrem halloumi. Nechybí ani bohatá inspirace na sváteční stůl – připravte černý kořen s polentovými špalíčky, bourguignon s houbami šiitake a tempehem servírovaný s bramborovo-celerovou kaší nebo některý z dalších receptů.

Lidé. Seznamte se s vitariánkou Tanyiou Maher, šéfkuchařkou zaměřující se na raw stravu, jejíž pokrmy si získaly mnoho obdivovatelů nejen v její londýnské restauraci. Šéfkuchař Petr Klíma vám nabídne chutné recepty ze sezónních surovin. Zdeňka Mazúrová vám poodkryje tajemství svých léty prověřených receptů na bezlepkové pečení.

Dezerty. Oslaďte si život oblíbenými palačinkami, neodolatelným pistáciovým crème brûlée či voňavými pomerančovými bábovičkami s pekanovými ořechy...

Apetit veggie - návod na báječné jídlo a spokojený život.

Prolistujte si nové číslo