Recepty s třešněmi
Sladké třešně patří mezi nejoblíbenější druhy letního ovoce. Existuje jich mnoho druhů. Jejich plody mají různé odstíny červené barvy – od bílé, přes načervenalé, jasně červené až po černé. Nejlépe chutnají čerstvé, uplatníte je ale také při vaření a pečení. Mezi nejoblíbenější jídla patří nákypy, bublaniny, mléčné kaše, sladké omelety. Z třešní můžeme připravit i studené ovocné polévky, kaše, kompoty, omáčky. koláče i džemy. Horké nebo flambované třešně se hodí ke zmrzlině nebo pudinku.
...
- Třešně pocházejí z Přední Asie, dnes jsou rozšířeny na celém světě.
- Dužina je tvořena více než z 80 % vody, obsahují však také mnoho minerálů: hořčík, železo, jód, fosfor, zinek, vápník, draslík a křemík a vitamínů: A, B, C, E a P.
- Třešně mají údajně omlazující účinky, zkrášlují pleť, působí protizánětlivě, zmírňují revmatická onemocnění kloubů a dovnitř, pomáhají při redukci hmotnosti, a pod.
Celý popis