Recepty s třešněmi
Sladké třešně patří mezi nejoblíbenější druhy letního ovoce u nás. Existuje několik druhů třešní. Jejich plody mají různé odstíny červené barvy – od jasně červené až po karmínovou. Třešně samozřejmě výborně chutnají čerstvé, ale také při vaření a pečení je jejich místo v kuchyni nezaměnitelné. Mezi nejoblíbenější jídla patří nákypy, bublaniny, mléčné kaše z rýže, sladké omelety. Z třešní můžeme připravit i studené ovocné polévky, kaše, kompoty, omáčky. koláče i džemy. Horké nebo flambované třešně se hodí ke zmrzlině nebo pudinku.
...Třešně pocházejí z Přední Asie, dnes jsou rozšířeny na celém světě. Dužina je tvořena více než z 80% vody, obsahují však také mnoho minerálů: hořčík, železo, jód, fosfor, zinek, vápník, draslík a křemík a vitamínů: A, B, C, E a P. Díky tomu mají třešně omlazující účinky, zkrášlují pleť, působí protizánětlivě, zmírňují revmatická onemocnění kloubů a dovnitř, pomáhají při redukci hmotnosti, a pod.
POZOR - nezapíjejte třešně vodou! Při kontaktu s vodou třešně rychle kvasí, což může způsobit nepříjemné zažívací problémy, proto se doporučuje po jejich konzumaci s pitím vody počkat.
Celý popis