Co jste nejvíce vařili v dubnu? Připravili jsme pro vás ohlédnutí za uplynulým měsícem a přehled pokrmů, které kralovaly žebříčku oblíbenosti. Nemůžeme se divit, že zájem o recepty byl výrazně poznamenán Velikonocemi. Tradičně se tak do seznamu ovlivněného nejoblíbenějšími svátky jara probojovalo hned několik beránků, mazanec i velikonoční nádivka.
Duben je měsícem, kdy slavíme jedny z nejoblíbenějších svátků – Velikonoce. Ty jsou spojeny nejen s nejrůznějšími zvyky a tradicemi, ale také s celou řadou typických pokrmů. Svátky jara se tak každoročně podepisují i na návštěvnosti apetitonline.cz. Mezi nejvyhledávanějšími recepty figurují hned dva beránci, mazanec a velikonoční nádivka.
- Absolutně největší oblibě se mezi vámi, našimi čtenáři, těšil vláčný šlehačkový beránek, na nějž jsme získali recept v cukrárně hotelu Intercontinental. Vůbec se nedivíme, že první příčku obsadil právě on, protože stejně skvěle si vedl i v naší velké velikonoční anketě.
- Pozadu ovšem nezůstaly ani naše stálice, tedy nadčasové recepty, které se mezi TOP 20 probojují každý měsíc v roce a figurují v něm už od dlouhá léta. Zajímá vás, které to jsou? Možná vás to překvapí, ale největším evergreenem jsou palačinky, těsně následované chili con carne, těstem na pizzu a špagetami carbonara.
- A protože jedním z největších trednů je stále sezonní vaření, do TOP 10 se vyhouplo i pesto z mědvědího česneku, který je na přelomu března a dubna v nejlepší formě.