Vyzkoušejte neotřelou kombinaci jeleního masa, navinulé vinné omáčky a sladkokyselých ostružin. Nemá chybu!
Suroviny
Postup
Maso, špalíky mrkve a petržele a koření a bylinky v plátýnku dejte do menší nádoby a zalijte vínem tak, aby bylo vše zcela ponořené. Dejte minimálně na 3 hodiny, ale nejlépe přes noc do lednice marinovat.
Druhý den víno slijte a uchovejte. Bylinky v plátýnku a zeleninu také uchovejte, vše později přidáte k masu.
Troubu předehřejte na 160 °C. Maso osušte, osolte a obalte v hladké mouce. V hrnci se silným dnem vhodným do trouby zprudka opečte na oleji masové kostky ze všech stran a vyjměte je.
V uvolněném hrnci zprudka osmahněte slaninu a na ní dozlatova opečte čerstvou kořenovou zeleninu. Jakmile se začne chytat ke dnu a stěnám hrnce, přidejte cibuli, ještě chvilku restujte, potom vraťte zpět maso a přidejte bylinky v plátýnku a odloženou zeleninu. Vše podlijte částí vína z marinování.
Připravené ragú pečte pod poklicí na nízkou teplotu 1,5–2 hodiny, podle potřeby podlévejte vínem či vodou.
Asi 15 minut před koncem pečení přidejte hrst ostružin a promíchejte. Dopečte, vylovte maso i plátýnko a omáčku propasírujte. Maso potom vraťte do omáčky a podávejte ji s domácími širokými nudlemi, ozdobené zbylými ostružinami a snítkou rozmarýnu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na cestu z města(9 receptů)
- Lovecká sezona. 28 zvěřinových receptů(28 receptů)
- 20 nejlepších zvěřinových receptů(20 receptů)