Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jelení wellington

Tenhle "jelen v kabátku" ze slaniny, špenátu a listového těsta vám přinese pověst mistra kuchaře!

Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Maso

Ingredience

    • 1 lžíce másla
    • 2 šalotky, nasekané nadrobno
    • 150 g mladého (baby) špenátu
    • mořská sůl a čerstvě drcený
    • pepř
    • 800 g jeleního hřbetu (nebo hovězí svíčkové)
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 1 plát listového těsta
    • 100 g anglické slaniny
    • 1 vejce, prošlehané 

Příprava jídla

1 Na másle opékejte šalotku asi 3 minuty dosklovita. Přidejte špenát, osolte, opepřete a krátce poduste. Nechte vychladnout.

2 Očištěný jelení hřbet zprudka opečte na oleji ze všech stran, bude to trvat 4–6 minut. Osolte a opepřete a nechte vychladnout. Na plát vyváleného listového těsta rozložte plátky slaniny, okraje ponechte volné. Na ně naneste špenát. Na ten položte maso a zabalte – těsto můžete ozdobit mělkými zářezy.

3 Troubu předehřejte na 200°C. Těsto potřete rozšlehaným vejcem a pečte zhruba 25–30 mi- nut. Těsto musí být upečené dozlatova a maso by mělo být na řezu růžové. Mělo by mít optimálně 50°C, což snadno zjistíte teploměrem zapíchnutým do středu. Pak vyjměte a nechte 5 minut odpočívat. Krájejte na plátky a podávejte například s čočkovým salátem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jelení hřbet s dýňovým zelím, špenátem a knedlíkem

Jelení medailonky ve slanině s hranolky

Jelení ragú s ostružinami

Jelení kýta na smetaně

Nadivoko!

Pečené křepelky s pórkovými bramborami

Novoroční hostina

20 zvěřinových receptů

Přidat komentář