Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kořeněný koláč s hruškami

Vláčná a vlahá konzistence koláče vás dostane!

Vydání: 2014/9
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na cca 20 řezů
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč Česká

Ingredience

    • 200 g másla, změklého + na formu
    • 200 g tmavého třtinového cukru
    • 4 vejce, o pokojové teplotě
    • 85 g hladké mouky
    • 2 lžičky kypřicího prášku
    • 1,5 lžičky perníkového koření (nebo koření mixed spice)
    • 95 g mletých mandlí
    • 40 g vlašských nebo pekanových ořechů, nasekaných
    • 2 menší zralé hrušky, oloupané, zbavené jádřinců a nakrájené na kostičky

    NAVRCH

    • 1–2 kelímky smetany ke šlehání (nejlépe 40%), ušlehané dotuha
    • skořice na poprášení (nemusí být)

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 170 °C. Formu nebo hlubší pekáček o rozměrech přibližně 20 x 25 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

2 Máslo s cukrem vyšlehejte ve větší míse do pěny. Po jednom opatrně vešlehejte vejce (směs se může srážet). Na tuto směs prosejte mouku, kypřicí prášek a koření. Přidejte mleté mandle a ořechy. Promíchejte, ale nepřemíchejte! Těsto naneste do připravené formy, uhlaďte a rovnoměrně posypte hruškami (nebo je můžete vmíchat rovnou do těsta).

3 Ve vyhřáté troubě pečte asi 40 minut (špejle zapíchnutá do středu by měla vyjít čistá). Nechte 10 minut chladnout ve formě, pak vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.

4 Nakrájejte na čtverce a podávejte potřené šlehačkou a případně poprášené skořicí.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sendvič se sýrem a hruškami

Hruškovo-čokoládovo-ricottový koláč

Salát s hruškami a modrým sýrem

Krambl amaretto s hruškami

Hruškový cheesecake v medovníku

Hrušky nasladko aneb 24 ovocných receptů

Komentáře

Obrazek uzivatele
Koláč nám velmi chutnal, doporučuji!
Obrazek uzivatele
Kláč je výborný, ale dávám o dost méně cukru.

Přidat komentář