Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavé taštičky won ton s blumami a vanilkovou omáčkou

Fusion asijské kuchyně s českou zahrádkou: z nečekaného spojení se zrodí blaho – křupavé knedlíčky plné šťavnatého ovoce zalité sametovou omáčkou.

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Vaření 0:20 + smažení
Těstoviny

Ingredience

    • cca 20 blum
    • 1 balení těsta připraveného na taštičky won ton (v 260 g balení je 40 plátků těsta)
    • 1 vejce, prošlehané
    • rostlinný olej na smažení

    NA VANILKOVOU OMÁČKU

    • 150 g smetany ke šlehání (33%)
    • 150 g plnotučného mléka
    • 1/2 vanilkového lusku
    • 30 g krupicového cukru
    • 80 g žloutků

Příprava jídla

1 Na omáčku vlijte do hrnce smetanu a mléko, přidejte vanilkový lusk a přiveďte těsně pod bod varu. Cukr prošlehejte v misce se žloutky a za stálého šlehání do směsi pomalu přilévejte horké mléko se smetanou. Směs vraťte zpět do hrnce a za stálého míchání zahřejte na 82 °C. Ihned odstavte a přelijte do jiné nádoby, aby se zastavil var.
2 Blumy vypeckujte a nakrájejte na čtvrtky nebo na menší kousky a plňte jimi plátky těsta: doprostřed dejte vždy 1–2 lžičky ovoce, kraje těsta potřete prošlehaným vajíčkem a spojte protilehlé rohy uprostřed. Pak přitiskněte i strany tak, aby taštičky byly zcela uzavřené. Smažte je ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s vanilkovou omáčkou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tvarohové knedlíky s jahodami ze Savoye

Kynuté borůvkové knedlíky

Ricottové gnocchi se zabaglione a malinami

Varenyky

Knedlíky s meruňkami z pohankového těsta

Přidat komentář