Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohové knedlíky s jahodami ze Savoye

Ovocné knedlíky sypané tvarohem a perníkem hosté pražského Café Savoy milují. Vyzkoušejte je i vy.

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odležení
PT10M
Vaření 0:10

Ingredience

    • 40 g másla, změklého
    • 250 g měkkého tvarohu ve vaničce
    • 60 g žloutků
    • 1 vejce
    • 50 g hrubé mouky
    • 50 g krupicového cukru
    • 150 g strouhanky z bílého chleba
    • cca 500 g pěkných jahod

    NA DOKONČENÍ

    • strouhaný perník na posypání
    • tvrdý tvaroh, strouhaný, na posypání (cca 600 g)
    • moučkový cukr na posypání
    • rozpuštěné máslo, na polití

Příprava jídla

1 Do mísy dejte máslo, měkký tvaroh, žloutky, vejce, mouku, cukr i strouhanku – tu zapracovávejte postupně, někdy jí stačí méně. Vypracujte těsto, které by se nemělo trhat. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte minimálně 2 hodiny odležet.

2 Potom oddělujte kousky těsta, tvořte z nich placičky (těsto by mělo být zhruba 5 mm silné) a balte do nich celé jahody.

3 Připravené knedlíky vařte ve vroucí osolené vodě 5–10 minut, doba varu závisí na velikosti ovoce zabaleného uvnitř.

4 Hotové knedlíky podávejte posypané nastrouhaným perníkem a tvarohem, pocukrované a přelité máslem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ricottové gnocchi se zabaglione a malinami

Kynuté borůvkové knedlíky

Varenyky

Křupavé taštičky won ton s blumami a vanilkovou omáčkou

Knedlíky s meruňkami z pohankového těsta

Přidat komentář