
Krůtí prsa s fazolemi a quinoou
Krůtí maso, luštěniny, rajčata a jogurt řadí odborníci mezi superpotraviny, které přirozeným způsobem prodlužují život. Vychutnejte si je dohromady v tomto lehkém a zdravém jídle téměř bez tuku.
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 2 červené papriky, zbavené semen a nakrájené na velké kusy
- 1–2 lžíce pasty harissa
- 2x 400g konzerva krájených rajčat
- 400 ml drůbežího vývaru
- 4 plátky z krůtích prsou (asi 150 g každý)
- 400g konzerva strakatých nebo červených fazolí, scezená a propláchnutá
- 150 g quinoy
- sůl a čerstvě mletý pepř
- malý svazek koriandru, většina nasekaná, pár lístků v celku
- šťáva z 1 limety
- crème fraîche nebo řecký jogurt k podávání
Příprava jídla
1 Olej rozehřejte v hluboké pánvi a pár minut opékejte cibuli a papriky, aby změkly. Vmíchejte harissu podle chuti, pak vlijte rajčata, přilijte vývar a přiveďte k mírnému varu. Vložte maso a zvolna vařte asi 20–30 minut, aby bylo maso uvnitř hotové (po zapíchnutí špejle do nejsilnější části vytéká z masa čirá šťáva). Maso během vaření občas obraťte. Na posledních pár minut přidejte scezené fazole.
2 Mezitím v rendlíku přiveďte k varu zhruba litr vody, vsypte propláchnutou quinou a osolte. Vařte 15 minut doměkka. Důkladně sceďte. Vmíchejte koriandr a limetovou šťávu, podle chuti osolte a opepřete. Přiklopte a udržujte teplé.
3 Maso vyjměte z pánve a na prkénku ho rozdělte na kousky pomocí dvou vidliček. Vmíchejte ho zpátky do omáčky, dosolte a dopepřete. Podávejte s quinoou, posypané lístky koriandru a s kopečkem crème fraîche nebo řeckého jogurtu.
Přidat komentář