OBCHOD

Krůtí prsa s fazolemi a quinoou

Krůtí maso, luštěniny, rajčata a jogurt řadí odborníci mezi superpotraviny, které přirozeným způsobem prodlužují život. Vychutnejte si je dohromady v tomto lehkém a zdravém jídle téměř bez tuku.

Vydání: 2014/1
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
23 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-5 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření 0:40

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená na plátky
    • 2 červené papriky, zbavené semen a nakrájené na velké kusy
    • 1–2 lžíce pasty harissa
    • 2x 400g konzerva krájených rajčat
    • 400 ml drůbežího vývaru
    • 4 plátky z krůtích prsou (asi 150 g každý)
    • 400g konzerva strakatých nebo červených fazolí, scezená a propláchnutá
    • 150 g quinoy
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • malý svazek koriandru, většina nasekaná, pár lístků v celku
    • šťáva z 1 limety
    • crème fraîche nebo řecký jogurt k podávání

Příprava jídla

1 Olej rozehřejte v hluboké pánvi a pár minut opékejte cibuli a papriky, aby změkly. Vmíchejte harissu podle chuti, pak vlijte rajčata, přilijte vývar a přiveďte k mírnému varu. Vložte maso a zvolna vařte asi 20–30 minut, aby bylo maso uvnitř hotové (po zapíchnutí špejle do nejsilnější části vytéká z masa čirá šťáva). Maso během vaření občas obraťte. Na posledních pár minut přidejte scezené fazole.

2 Mezitím v rendlíku přiveďte k varu zhruba litr vody, vsypte propláchnutou quinou a osolte. Vařte 15 minut doměkka. Důkladně sceďte. Vmíchejte koriandr a limetovou šťávu, podle chuti osolte a opepřete. Přiklopte a udržujte teplé.

3 Maso vyjměte z pánve a na prkénku ho rozdělte na kousky pomocí dvou vidliček. Vmíchejte ho zpátky do omáčky, dosolte a dopepřete. Podávejte s quinoou, posypané lístky koriandru a s kopečkem crème fraîche nebo řeckého jogurtu.
 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cizrna v rajčatové omáčce s vejci v trojobalu

Hrachovo-bramborová kaše podle Viléma Vrabce

Čočkovo-česneková polévka s octem a olivovým olejem

Rýžovo-čočkový salát s červenou řepou

Polévka ze žlutého hrachu s mrkví

Zamilujte si luštěniny! 6 receptů pro všední den

reklama
REKLAMA

Přidat komentář