Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mexické placičky s fazolemi a quinoou

V Mexiku si přijdou na své i labužníci milující zdravou stravu: quinoa, avokádo, fazole, batáty... 

Vydání: 2015/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT6M
Opékání 0:06
Chuťovka

Ingredience

    • 500ml zeleninového vývaru
    • 100g quinoy
    • 300g batátů, oloupaných a nakrájených na 2cm kostičky
    • 400g konzerva červených fazolí, scezená a propláchnutá
    • 1 malá mrkev, nastrouhaná nahrubo
    • 1 malá červená cibule, nadrobno
    • 2 středně velká vejce
    • 2 malé stroužky česneku, drcené
    • 1/2 lžičky mleté uzené nebo sladké papriky
    • 1/4 lžičky kajenského pepře
    • hrst koriandru, nasekaného
    • šťáva z 1 malé limety
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce olivového oleje na opékání

    K PODÁVÁNÍ

    • salát z rajčat, jarní cibulky, papriky a avokáda
    • zakysaná smetana
    • klínky limety

     

Příprava jídla

1 Vývar přiveďte k varu, vsypte quinou a batáty a vařte asi 10 minut. Na posledních 5 minut přidejte fazole. Až batáty změknou a quinoa bude hotová, pořádně sceďte a nechte vychladnout.

2 Všechny ostatní přísady kromě oleje vložte do mísy, přidejte vychladlou směs a šťouchadlem na brambory nebo koncem jednolitého tenčího válečku na těsto rozmačkejte (především batáty a fazole) a promíchejte. Osolte a opepřete, pak navlhčenýma rukama tvarujte 8 větších nebo 16 menších placiček. Dejte na talíř a na nejméně 45 minut odložte do chladničky.

3 Polovinu oleje rozehřejte ve velké pánvi a na středním ohni po dávkách opékejte placičky, z každé strany 3 minuty (vždy otočte, až spodek zhnědne), podle potřeby dolijte olej. Podávejte se zakysankou, čerstvým salátkem a klínky limety. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chilli-paprikové krevety

Chilli tortilly

Černofazolovo-rajčatová salsa

Papričky jalapeños se sýrem, obalované v polentě

Fajitas

Ceviche

Margarita a kubánské mojito

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Chuťově parádní, jen v mém podání se bohužel nedá mluvit o plackách :)) Ať jsem se snažil jak chtěla, výsledkem byla osmažená drť, kterou jsme nakonec snědli vidličkou. Netušíte prosím čím to?
Obrazek uzivatele
Kolegyně daly hlavy dohromady a shodly se, že by kámen úrazu mohl být v málo šťavnatých batátech a mrkvi, díky čemuž nebylo těsto dostatečně vlhké a soudržné. Možná by v takovém případě mohlo pomoct ještě jedno vajíčko. Další kolegyně upozornila, že problémem by mohla být i pánev, která musí být podle jejich slov opravdu "ultranepřilnavá". Držíme palce, aby příští pokus už vyšel na výbornou. M.
Obrazek uzivatele
Recept v tomto poměru surovin a složení nefunguje. Nepomohly ani 2 vejce navíc, ani přidaná kukuřičná strouhanka. Super nepřilnavá pánev byla samozřejmostí. Chuťově dobré, ale placky z toho opravdu nedrží.
Obrazek uzivatele
Jak vidíte na fotce, tak nám fungoval na výbornou. Ale věříme, že vám se nedařilo, proto poprosím kolegyně a snad některá najde chvilku a vyzkouší ho doma znovu, ať víme, kde přesně je zakopaný pes.

Přidat komentář