Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Raclette z trouby s celerovou remuládou

Vychytávka naší produkční Míši Englišové, která takto připravuje raclette přátelům na horách. Jednoduché, rychlé, bez nutnosti použít speciální gril – zkrátka geniální! Podávejte s celerovou remuládou a nakládanou zeleninou.

Vydání: 2018/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
PT20M
Pečení 0:20
Z plechu

Ingredience

    • 500 g brambor, oloupaných
    • 1 balení sýra na raclette (400g), na plátky
    • olivový olej na vymazání forem
    • nakládaná zelenina: kyselé okurčičky (kornišonky), cibulky a kukuřičky k podávání

    NA REMULÁDU

    • 1 střední celer, očištěný a oloupaný šťáva z 1 citronu
    • 4 lžíce majonézy
    • 1,5 lžíce dijonské hořčice
    • 2 lžíce husté zakysané smetany
    • 1 lžíce jemně nasekané hladkolisté petrželky
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Brambory nakrájejte na silnější plátky a uvařte je v osolené vodě do poloměkka. Sceďte a rozložte do slabě vymazaných formiček. Pokryjte plátky sýra a vložte do trouby rozehřáté na 180 °C. Pečte, dokud se sýr nerozteče a nezrůžoví a na povrchu se nevytvoří krustička. Servírujte s celerovou remuládou a nakládanou zeleninou.   

2 Na remuládu nakrájejte celer na sirky a ihned pokapejte citronovou šťávou. Smíchejte majonézu, hořčici a zakysanou smetanu s nasekanou petrželkou. Dresink by měl být krémový, ale nepříliš řídký. Pokud je moc hustý, zřeďte jej trochou citronové šťávy. Dochuťte solí a pepřem a smíchejte s celerem. Nechte 30 minut odležet a podávejte k bramborám.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fondue s růžičkovou kapustou

Älpermagronen neboli těstoviny alpských horalů

Koláč s cibulí a camembertem

Přidat komentář