Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rajčátka s avokádovou pěnou

Jednohubky bez zbytečného pečiva

Vydání: 2014/1
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 30 kousků
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Chuťovka Středomořská

Ingredience

    • 30 malých rajčátek (něco mezi třešňovými a normálními, aby velikostí odpovídala silnějšímu plátku okurky)
    • 1 avokádo, oloupané a nakrájené na kousky
    • 125 g čerstvého smetanového sýra (např. lučina nebo philadelphia)
    • 1 malý stroužek česneku, drcený
    • 2 lžičky citronové šťávy
    • mořská sůl
    • 1 čerstvá červená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená nadrobno
    • listy bazalky nebo koriandru na ozdobení

Příprava jídla

1 U stopky seřízněte čtvrtinu až třetinu rajčete. Na druhé straně uřízněte tenký plátek, aby rajčata dobře stála. Dužinu z rajčat vydlabejte (dobře to jde tvořítkem na kuličky z melounů), rozložte je otvorem dolů na mřížku a nechte vykapat.

2 Rozmixujte avokádo, sýr, česnek, citronovou šťávu a osolte. Vmíchejte chilli papričku a směsí naplňte připravená rajčátka. Ozdobte lístky bazalky nebo koriandru.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řecké masové kuličky s dipem z fety a ořechů

Rolky ze sušené šunky

Crostini s hovězí šunkou

Půlnoční maso

Opilý cheesecake

Okurková kolečka s lososem

Přidat komentář