Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rukolové kornoutky s lososovým krémem

Znáte rukolu jenom čerstvou jako součást salátů? Díky receptu na originální party pohoštění naší čtenářky Martiny Lancingerové rychle pochopíte, že jste jí podceňovali a její využítí je daleko širší. Sama autorka tyhle trubičky miluje i proto, že je možné je různě obměňovat a plnit pokaždé jinou náplní.

Vydání: 2015/1
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 16 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Pečení 0:20
Chuťovka

Ingredience

    • 75g rukoly
    • 1 lžíce pomazánkového másla
    • 125g hladké mouky
    • 1 lžička prášku do pečiva
    • 1 lžička soli
    • 25g másla
    • 1/2 lžičky sušeného tymiánu

    NA NÁPLŇ

    • cca 180g měkkého tvarohu
    • 50g uzeného lososa, nakrájeného najemno
    • 1 lžička citronové šťávy
    • 1 lžíce nasekaného kopru + na ozdobení 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Rukolu spařte vroucí vodou a ihned zchlaďte ve studené vodě. Nechte ji okapat, vymačkejte ještě zbytek vody a rozmixujte s pomazánkovým máslem.

2 V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl, změklé máslo, rozemnutý tymián a rozmixovanou rukolu a vypracujte těsto.

3 Těsto rozválejte na asi 3mm plát (nejlépe mezi potravinářskými fóliemi) a nakrájejte na pruhy cca 2x10cm. Kovové trubičky na kornoutky či kremrole lehce potřete máslem a oviňte proužky těsta. Pečte 20 minut, ještě horké stáhněte a nechte vychladnout.

4 Všechny suroviny na náplň smíchejte, pří- padně dosolte. Pomocí zdobicího sáčku naplňte kornoutky. Ozdobte snítkami kopru. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Olivové "miniburgery"

Švestky ve slanině

Pórkový koláč

Piňa colada minicheesecaky

Přidat komentář