Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Olivové "miniburgery"

Tyhle "burgery" bude milovat každý! Na podnose nadělají spoustu parády, i když přiznáváme, že ne moc dlouho, protože zmizí jedna dvě!

Vydání: 2015/1
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 24 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Příprava 0:25
Chuťovka

Ingredience

    • 24 velkých zelených oliv bez pecek (koupíte v prodejnách s řeckými či italskými delikatesami)
    • 4 bochánky mozzarelly, důkladně okapané a nakrájené na plátky
    • 1 malá sklenička grilovaných paprik naložených v oleji
    • papriky okapané a nakrájené na proužky
    • 1 malá konzerva chobotnic (i uzených) naložených v oleji, slitá
    • 1 klobáska chorizo, nakrájená na plátky a nasucho opečená na pánvi
    • 1 konzerva ančoviček, filátka překrojená čerstvé bylinky, např. bazalka nebo petrželka 

Příprava jídla

1 Olivy podélně rozpulte. Na polovinu půlek dejte vždy po jednom plátku mozzarelly jako základ a potom kombinujte další vrstvy z připravených ingrediencí podle vaší chuti. Nakonec přidejte bylinku, chcete-li, a přiklopte druhou půlkou olivy. ‚Miniburgery‘ dokončete probodnutím párátkem nebo ozdobným napichovátkem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Řecké masové kuličky s dipem z fety a ořechů

Růžičky s kari

Sušenky po italsku

Koktejl Apetit

Rukolové kornoutky s lososovým krémem

Mejdan roku!

Přidat komentář