Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 88
Více než hodinu Snadné Na 8 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3730 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 207 g
Tuky 309 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fantastický dezert s nápadem! Vyrobíte ho prakticky okamžitě – suroviny totiž nejspíš máte ve spíži.

Suroviny

sušenky 1 bal
Koka
máslo 200 g
rum 1 PL
kupovaný
k podávání

Postup

1

Sušenky rozdrťte a zalijte smetanou ke šlehání. Nechte chvíli stát, aby sušenky dostatečně nasákly tekutinu. Mezitím v misce utřete do pěny změklé máslo s cukrem, přidejte rum a sušenkovou směs.

2

Připravenou náplň rozetřete na piškotový korpus, ozdobte čokoládovou polevou a vychlaďte. Podávejte nejlépe s čerstvými malinami.

PIŠKOTOVÝ KORPUS
Pokud byste trvali na domácí přípravě, pak utřete 3 žloutky se 3 lžícemi krupicového cukru. Přidejte 3 lžíce polohrubé mouky a tuhý sníh ze 3 bílků. Vlijte do koláčové formy vyložené pečicím papírem a pečte při 180/160 stupních dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč