Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Švestkové bramborové knedlíky s marcipánem

Po ochutnání zjistíte, že marcipán uvnitř každé švestky je to, co vám dodnes v knedlících chybělo. A jestli budete sypat mákem jako my, nebo tvarohem, už záleží jen a jen na vás! 

Vydání: 2015/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10

Ingredience

    NA DOKONČENÍ

    • 4 lžíce mletého máku
    • 4 lžíce moučkového cukru
    • 4 lžíce másla, rozpuštěného 

Příprava jídla

1 Dejte vařit vodu do velkého hrnce. Švestky šetrně odpeckujte a místo pecky do každé vložte kousek marcipánu. Ze základního těsta rukou tvarujte stejně velké placičky, na každou položte naplněnou švestku a zabalte. Pracujte rychle, bramborové těsto má tendenci řídnout.

2 Knedlíky vařte ve vroucí vodě zhruba 7–10 minut. Podávejte je posypané mákem smíchaným s cukrem a přelité rozpuštěným máslem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Základní bramborové těsto

Povidlové taštičky sypané perníkem & tvarohový krém

Bramborové koblížky s dušenými jablky

Šneci s ořechy a rumovou polevou

22 sladkých makových receptů

reklama

Přidat komentář