Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tagliatelle s vepřovým ragú

Když máte ostrý nůž, není důvod kupovat mleté maso – sekané se tady uplatní lépe. 

Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT35M
Dušení 0:35
Maso

Ingredience

    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, rozpůlené
    • 60g libové slaniny (jakékoli dobré), na kostičky
    • 1 malá cibule, nadrobno
    • 1 řapík celeru, nadrobno
    • 300–400g vepřové plece, nasekané nadrobno
    • 200ml suchého bílého vína
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1/2–1 lžička sušeného rozmarýnu nebo 1/2–1 lžíce najemno nasekaného čerstvého (podle chuti)
    • 400g sušených těstovin tagliatelle (nebo přiměřené množství čerstvých)
    • 30g parmazánu, nastrouhaného + k podávání
    • 1 velký biocitron, kůra nastrouhaná (nemusí být)
    • 3 lžíce nasekané hladkolisté petrželky (mohou být i celerové lístky) 

Příprava jídla

1 Ve velké hluboké pánvi nebo velkém rendlíku rozehřejte olej s česnekem, až se česnek začne zabarvovat, odstavte a nechte 5 minut stát, pak česnek odstraňte. Vsypte slaninu a 5 minut ji opékejte na mírném ohni. Přidejte cibuli a řapíkatý celer. Nechte je měknout, aniž by se zabarvily, asi 8–10 minut – měly by se spíš dusit. Pokud by se připalovaly, podlévejte vše po lžících vařící vodou.

2 Vmíchejte maso, zesilte oheň a maso orestujte. Podlijte vínem, nechte ho odpařit, opepřete a ochuťte rozmarýnem. Podlijte 200ml vody, přiveďte k varu, zmírněte oheň, přiklopte a zvolna duste 20–25 minut. Pokud by směs příliš vyschla, přidejte trochu vody.

3 Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, aby byly hodně al dente (dojdou v ragú). Pak je sceďte a uchovejte přitom trochu vody.

4 Scezené těstoviny ihned přidejte k ragú a promíchejte na mírném ohni. Vmíchejte parmazán. Podle chuti zřeďte trochou vody z vaření těstovin. Vmíchejte citronovou kůru podle chuti a petrželku. Ihned podávejte posypané dalším sýrem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřová pečeně s kořenovou zeleninou

Kotlety s cizrnou a rýží

Opékané kotlety se skořicovými jablky

Česnekové řízky z krkovice v trojobalu

Krkovice s paprikami, chorizem a polentou

Pečená krkovice s jablečno-šalvějovou omáčkou a červenozelným salátem

Vařené vepřové maso se zimní zeleninou

Vepřová plec na paprice

Vepřové maso aneb Inspirace k masopustu

30 rychlých receptů

Přidat komentář