Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Česnekové řízky z krkovice v trojobalu

Obligátní kýta může být suchá, s krkovicí tenhle problém nehrozí. 

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Smažení 0:20
Maso

Ingredience

    • 4–8 plátků (podle velikosti) z vepřové krkovice silných okolo 1cm
    • sůl (k podávání nejlépe vločková)
    • 2–4 stroužky česneku, drcené (množství podle chuti)
    • hladká mouka na obalení
    • 2 vejce, prošlehaná
    • 3 rohlíky, rozmixované tyčovým mixérem na strouhanku
    • ghí (přepuštěné máslo), voňavé sádlo či olej na smažení
    • klínky citronu, sladkokyselé okurky a čerstvý chléb k podávání

Příprava jídla

1 Maso podle chuti a potřeby naklepejte, osolte a vetřete do něj česnek. Obalte ho v mouce, vejci a strouhance.

2 V pánvi či rendlíku rozehřejte zvolený tuk. Osmažte v něm obalené řízky dozlatova (podle potřeby po dávkách).

3 Podávejte s citronem, okurčičkami, chlebem a solí podle chuti. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřová pečeně s kořenovou zeleninou

Kotlety s cizrnou a rýží

Opékané kotlety se skořicovými jablky

Krkovice s paprikami, chorizem a polentou

Pečená krkovice s jablečno-šalvějovou omáčkou a červenozelným salátem

Vařené vepřové maso se zimní zeleninou

Vepřová plec na paprice

Tagliatelle s vepřovým ragú

Vepřové maso aneb Inspirace k masopustu

Přidat komentář