Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Telecí řízek s quinoou, bylinkovým máslem a celerovou remuládou

Bylinkové máslo na tenhle způsob je absolutně bezkonkurenční, udělejte si ho do zásoby do mrazáku a pak už ho jen vytahujte kdykoli, když budete chtít brambory nebo maso s naprosto delikátní chutí!

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
+ chlazení
PT15M
Smažení 0:15
Maso

Ingredience

    • 4 středně velké telecí řízky z kýty
    • hladká mouka na obalení
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 vejce
    • cca 60 ml mléka
    • cca 150 g japonské strouhanky panko
    • cca 170 g vloček z quinoy
    • rostlinný olej na smažení
    • 100 g lístků červené řepy nebo šťovíku
    • řepné lístky a výhonky na ozdobení

    NA BYLINKOVÉ MÁSLO

    • 2 šalotky, nakrájené nadrobno
    • 1 lžíce kaparů, okapaných a nasekaných
    • 60 ml bílého vína
    • 1 hrnek jemně nasekané petrželky
    • 1/2 hrnku jemně nasekaného kerblíku
    • 1/4 hrnku jemně nasekaného estragonu
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 150 g másla, změklého

    NA CELEROVOU REMULÁDU

    • 60 g crème fraîche
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 500 g bulvového celeru, oloupaného a nakrájeného na tenké sirky

Příprava jídla

1 Na bylinkové máslo vložte šalotku, kapary a víno do rendlíku, přiveďte k varu a vařte 2 minuty, nebo dokud se víno skoro neodpaří. Odložte a nechte vychladnout. Do robotu nasypte bylinky a česnek, několika pulzy je promixujte, přidejte máslo, promixujte a nakonec přidejte šalotkovou směs a rozmixujte dohladka. Máslo vytvarujte do válečku, zabalte do potravinářské fólie, na koncích zauzlujte jako bonbon a dejte na několik hodin chladit.

2 Na remuládu smíchejte v misce crème fraîche, citronovou šťávu a celer, osolte a opepřete podle chuti. Odložte do chladu.

3 Maso rozklepejte paličkou na rovnoměrnou tloušťku cca 1/2 cm. Do jedné misky dejte mouku smíchanou se solí a pepřem, do druhé rozklepněte vejce a prošlehejte je s mlékem a do třetí umístěte strouhanku smíchanou s quinoovými vločkami. Řízky obalujte v mouce, potom ve vejcích s mlé- kem a nakonec ve strouhankové směsi, obal na maso jemně, ale důkladně přitlačte hřbetem prstů. Obalené řízky smažte v pánvi ve vyšší vrstvě oleje 4–6 minut z každé strany dozlatova. Potom je nechte okapat na papírové utěrce. Řízky podávejte s několika plátky bylinkového másla, celerovou remuládou a s řepnými lístky a výhonky jako ozdobou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Česnekový vepřový řízek s bylinkovou krustičkou

Kuřecí řízek se šalvějí a podmáslovými špeclemi

Hovězí křenový řízek s irskou kapustovo-bramborovou kaší

Kukuřičný kuřecí řízek se zelím a pastinákovými bramborami

Japonský vepřový řízek s kari omáčkou

Přidat komentář