Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smažený kapr v kefírovém těstíčku s mandlemi

Křehkost a křupavost vynesou tuhle přípravu kapra mezi vaše nejoblíbenější!

Vydání: 2006/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Odležení 1 hodina
PT30M
Smažení 0:30
Česká

Ingredience

    • 4 podkovy z kapra, každá o váze
    • asi 150 g
    • sůl a pepř
    • na těstíčko
    • 1 l kefírového mléka
    • 3 vejce
    • 1 lžíce bílého vína
    • 4–5 lžic hladké mouky
    • sůl
    • 100 g mandlových lupínků
    • olej na smažení

Příprava jídla

1.  Osolené a opepřené porce zalijte přibližně 750 ml kefíru a nechte hodinu odležet.

2.  Ze zbylého kefíru, vajec, bílého vína, mouky a soli vyšlehejte hladké těstíčko a přidejte polovinu mandlí. V těstíčku obalujte porce kapra, obalte zbylými mandlemi a osmažte v rozpáleném oleji dozlatova.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sýr s pršutem a řeřichou

Rybí polévka

Terinka z vepřového masa

Krémová polévka z pečených kaštanů

Losos v listovém těstě

Krůta se švestkovo-kaštanovou nádivkou

Šunka nasladko

Vánoční bramborový salát

Gratinované brambory Dauphinoise

Šťouchané brambory s rozmarýnem

Kapusta s lískovými oříšky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/06, str.40

Přidat komentář