OBCHOD

Čokoládové pusinky s oříškovým krémem

Nadýchané pusinky s hříšnou čokoládou si oblíbíte díky jejich lískovoořechové čepici.

Vydání: 2008/11
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Na 8 pusinek
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 0:30
Cukroví Francouzská

Ingredience

    • 4 bílky
    • špetka soli
    • 220 g krupicového cukru
    • 100 g kvalitní čokolády na vaření, nastrouhané
    • nastrouhaná mléčná čokoláda na ozdobu

    Na oříškový krém

    • 75 g lískových oříšků, lehce opražených, zbavených slupky a najemno nakrájených
    • 300 ml 30% smetany, ušlehané

     

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 120 ˚C. Bílky šlehejte se špetkou soli do pěny. Přidávejte pomalu cukr a šlehejte, dokud nebude směs pevná a lesklá. Opatrně vmíchejte strouhanou čokoládu. Na plech vyložený pečicím papírem udělejte 8 kopečků. Pečte 75 minut (kopečky musejí být suché a křupavé). Nechte vychladnout. Do našlehané šlehačky přidejte strouhané oříšky. Pusinky ozdobte šlehačkou a posypte strouhanou čokoládou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoládové kuličky s překvapením

Rozinkové pusinky

Čokoláda

reklama

Přidat komentář