Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapékané gnocchi se čtyřmi sýry

Rozpečené sýry dají vzniknout božské křupavé a táhlé krustičce.

Vydání: 2010/11
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Zapékání: 20 minut
PT10M
Příprava 0:10
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 500 g gnocchi
    • máslo na vymazání zapékací misky
    • 125 g (půl balení) ricotty
    • 100 g mozzarelly, natrhané na kousky
    • 100 g sýra s modrou plísní, rozdrobeného
    • 50 g parmazánu, nastrouhaného
    • 100 g kvalitní paprikové klobásy nebo salámu, na kolečka či plátky (nemusí nutně být)
    • směs salátových listů  k podávání

Příprava jídla

1 Zahřejte troubu na 180 °C. Gnocchi uvařte podle návodu na obalu, sceďte a nechte okapat. Zapékací mísu (pekáček) vymažte máslem, vsypte do ní gnocchi, rovnoměrně posypte ricottou, mozzarellou, sýrem s modrou plísní a parmazánem. Zapékejte cca 20 minut, aby se sýry roztavily a povrch zezlátl. Mezitím připravte salát a kolečka klobásky či salámu opečte na pánvi. Gnocchi podávejte posypané uzeninou a se salátem.

 

 

NĚCO NAVÍC

Chcete-li být dokonalí, recept na domácí gnocchi najdete ve Škole vaření na www.apetitonline.cz.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kam se zbylými gnocchi

Kam se zbylými gnocchi

Bylinkové gnocchi s bazalkovým olejem

Gnocchi na šalvěji

Gnocchi s modrým sýrem

Gnocchi s pršutem a se špenátem

Špenátové gnocchi

Základní sýrové gnocchi

Přidat komentář