Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zmrzlina bez potíží a pucků

Tahle zmrzlina nás dostala! Je hotová raz dva, nemusí se v mrazáku nijak míchat, a přesto zůstane sametově hebká. A o chuti se snad ani nebudeme rozepisovat…

Vydání: 2011/1
Autor:
Hodnocení:
91 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 10 minut
+ mražení
PT10M
Zmrzlina

Ingredience

    • 600 g slazeného kondenzovaného mléka
    • 600 ml smetany ke šlehání
    • 1 lžička vanilkového extraktu nebo trocha pravé mleté vanilky

Příprava jídla

1 Kondenzované mléko, smetanu ke šlehání a vanilku šlehejte, až směs zpevní – měla by vypadat jako pěkně tuhá šlehačka.

2 Směs dejte do nádoby na mražení nebo do chlebíčkové formy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte zamrazit. Pak je už jen na vás, s čím si ji dáte. Podle nás je nejlepší jen tak – chutná jako něco mezi ruskou zmrzlinou a točenou zmrzlinou od McDonald’s.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karamelové řezy s jablky a ostružinami

Horký čokoládový dortík

Banánovo-karamelový dort

Kořeněný crème brûlée

Šampaňský krém s rozinkami

Limetový koláč

Maková zmrzlina s horkými švestkami

20 jídel, která děti milují

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vyskúšané.Kalorická bomba ,ale stojí to zato.Po konzumácii treba naplánovať dlhšiu túru.
Obrazek uzivatele
Hrozně sladká! Ubrat kondenzované mléko nebo minimálně zdvojnásobit množství šlehačky.

Přidat komentář