0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: domácí ricotta

Jak na to: domácí ricotta
sdílet:

Až ji jednou ochutnáte, nebudete chtít jinou. Máme pro vás návod, podle kterého se vám domácí ricotta zaručeně povede i pár receptů, ve kterých ricotta nesmí chybět.

Ricotta se konzistencí podobá tvarohu, na rozdíl od něj však není nakyslá. Naopak chuťově velmi jemná, mírně sladká.

  • Skvěle se hodí do dezertů a pohárů.
  • V sicilské kuchyni se s ní plní sladké cannoli, drobné smažené trubičky.
  • Používá se i jako základ bylinkových pomazánek či do bleskových omáček k těstovinám.

Jak připravit domácí ricottu

Ricotta se připravuje ze syrovátky, která vzniká jako zbytkový produkt při výrobě sýrů z kravského, ovčího nebo kozího mléka. Domácí postup je však trochu odlišný, v principu ovšem zůstává stejný. Syrovátka se nechává srazit a odkapat.

  • V našem receptu jsme nejprve k bodu varu zahřáli mléko se smetanou a mořskou solí. Pak jsme přidali citronovou šťávu, která zajistí vytvoření pevné sýrové hmoty.
  • Pak již jen stačí nechat vzniklou hmotu v cedníku vykapat.
  • Hotovou ricottu uchovávejte v chladničce. V neprodyšně uzavřené krabičce vydrží pět dní.

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit