0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: domácí ricotta

Jak na to: domácí ricotta
sdílet:

Až ji jednou ochutnáte, nebudete chtít jinou. Máme pro vás návod, podle kterého se vám domácí ricotta zaručeně povede i pár receptů, ve kterých ricotta nesmí chybět.

Ricotta se konzistencí podobá tvarohu, na rozdíl od něj však není nakyslá. Naopak chuťově velmi jemná, mírně sladká.

  • Skvěle se hodí do dezertů a pohárů.
  • V sicilské kuchyni se s ní plní sladké cannoli, drobné smažené trubičky.
  • Používá se i jako základ bylinkových pomazánek či do bleskových omáček k těstovinám.

Jak připravit domácí ricottu

Ricotta se připravuje ze syrovátky, která vzniká jako zbytkový produkt při výrobě sýrů z kravského, ovčího nebo kozího mléka. Domácí postup je však trochu odlišný, v principu ovšem zůstává stejný. Syrovátka se nechává srazit a odkapat.

  • V našem receptu jsme nejprve k bodu varu zahřáli mléko se smetanou a mořskou solí. Pak jsme přidali citronovou šťávu, která zajistí vytvoření pevné sýrové hmoty.
  • Pak již jen stačí nechat vzniklou hmotu v cedníku vykapat.
  • Hotovou ricottu uchovávejte v chladničce. V neprodyšně uzavřené krabičce vydrží pět dní.

Zdroj informací: časopis Apetit

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč