Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ze dvora & chlívku: Krůta

Ze dvora & chlívku: Krůta
sdílet:

Krůta je favoritem mezi drůbežím masem. Její maso je zdravé, jemné i výrazné, libové i šťavnaté, bílé i tmavé. A můžete ji udělat na sto a jeden způsob!

Je vhodná pro každého. Labužníci si z jejích prsou připraví rafinované medailonky, zkušení se pustí do rolování, ale poslouží i těm, kdo experimenty právě nemilují – není totiž lepší drůbeží řízeček než z krůty!

Další její výhodou je její velikost: s kuřetem, které chuťově připomíná, velkou rodinu nenakrmíte! S krůtím stehnem to zvládnete hravě.

Co s krůtou v kuchyni?

Roláda a závitky

Prsa krůty jsou velká a proto ideální pro plnění, můžete z nich přípravovat rolády, rolky či závitky. V náplni experimentujte s bylinkami, přidat můžete citronovou kůru nebo chilli pastu harissa atd. Vždy ale použijte olivový olej nebo máslo, abyste zajistili šťavnatost.

Nádivka

Plát krůtích prsou můžete naplnit i klasickou nádivkou s houskou, vejcem, petrželkou a třeba opečenou slaninou a cibulkou.

Pečeně

Krůtí prso se dá i péct v celku, ale je třeba jej péct téměř celou dobu zakryté a při dopékání přelévat vypečenou šťávou. Doporučujeme je nejdřív je přes noc marinovat ve směsi olivového oleje, drceného sušeného chilli, oregana, mletého koriandru, římského kmínu a drceného česneku. A pak pomalu péct.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč