0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s koprem

Voňavý kopr se výborně hodí pro přípravu studených i teplých omáček, dresinků a polévek. Klasikou v české kuchyni je koprovka s vejcem či hovězím masem voňavá bylinka má intenzivní vůni a chuť. Fantastický je čerstvý, ale lze jej i mrazit nebo sušit.

...

  

  • Celá tisíciletí ho lidé využívali nejen kvůli specifické vůni, ale také pro jeho cenné léčivé vlastnosti.
  • Jeho anglický název „dill“ pochází ze staronorského slova a znamená „uklidnit, uchlácholit“. Kopr se totiž mimo jiné v minulosti používal i jako prostředek proti nespavosti a podrážděnosti. Kromě toho pomáhá při poruchách trávení, nechutenství, snížené imunitě či zavodnění organismu.

Celý popis

Obchod Apetit