Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2018/5

Díky květnovému vydání Apetitu se seznámíte s trendem zero waste, naučíte se zmenšit objem odpadu i ušetřit peníze, a při tom všem se ještě skvěle najíst! Můžete si také uvařit některý z lahodných pokrmů plných svěží jarní zeleniny, připravit úžasnou víkendovou snídani (nejen) pro dva, upéct nejjednodušší koláče na plech či pod vedením Petry Stahlové využít všechny své dosavadní vědomosti a dovednosti a připravit luxusní skleničkové dezerty. Pokud vás krásné počasí táhne ven, můžete s Gastrokroužkem vyrazit na výlet vlakem. S májovým Apetitem si poslední jarní měsíc vychutnáte opravdu naplno!

Apetit, napsáno s chutí.

Upoutávky z Apetitu

Zero waste kuchyně

Třídění odpadků je už samozřejmost, je proto načase posunout se dál, k domácnosti, kde skoro žádné nebudou. Naučíme vás zmenšit objem odpadu i ušetřit peníze, a při tom všem se ještě skvěle najíst!

Škola francouzské cukrařiny

Cukrářka Petra Stahlová tentokrát ukáže, jak jednoduše připravit efektní sladké pohoštění na jakoukoli party v podobě skleničkových dezertů. Zopakujete si postupy, které už znáte, a naučíte se i spoustu nových věcí.

Na plech!

Oprášili jsme recepty ze zápisníků a rodinných kuchařek naškrábané dětskou rukou i vykroužené úhledným písmem našich maminek a babiček a vdechli jim nový život. Výsledkem jsou báječně jednoduché koláče jako stvořené k nedělní kávě!

Jarní zelenina

V květnu si konečně můžeme začít pořádně užívat tuzemskou zeleninu a otevírá se cesta k opravdu pestrým kombinacím. Jestli byste něco neměli minout, pak je to chřest v jeho vrcholné sezoně. A i když to může vypadat podivně, nejlepší mrkvové zákusky jsou ze šťavnatých jarních mrkviček.

Recepty z vydání

Kuřecí vývar s mátou a pohankou

I květnové večery dovedou překvapit chladem. Uvařte si na zahřátí vývar s netradiční pohankovou zavářkou.

Houbové koule s rajčatovou omáčkou a těstovinami

Tyhle koule nás úplně nadchly, kdo je ochutnal, nemohl uvěřit, že v nich opravdu není maso!

Vepřové kotlety s fazolemi na víně

Kotleta z pánve je sázka na jistotu!

Grilovaný květák se zeleným salátem a tahini zálivkou

Nejíte maso, nebo si jen dáváte bezmasý den? O inspiraci pro vegetariány každodenní i sváteční se s námi...

Vepřová roláda s bramborovou kaší

Je skvělá, docela jednoduchá a udělá velkou parádu při nedělním obědě i při večeři pro přátele.

Tvarohový koláč s mandlovou drobenkou

Křehký koláč s hebkou tvarohovou náplní a křupavou mandlovou drobenkou je skvělý na snídani i k odpolední...

Rajčatová polévka se slaninou

Receptů na rajčatovou polévku existuje nespočet, když jsem ale objevili tenhle, hned tak jej nevyměníme!

Pečená krůtí stehna

Je snad něco lepšího než pečínka? Maso, které je šťavnaté a upečené tak, že odpadává od kosti, dokonalá...

Kuře se zeleninou z jednoho hrnce

Minimum nádobí, maximum chuti!

Ricottové gnocchi s hráškem

Ricottové noky jsou v téhle úpravě krásně lehké. Nezaměnitelnou nadýchanost jim dodává právě ricotta, při...

Steakový salát

Salát jako hlavní jídlo pro každou příležitost!

Chřest s tuňákovou omáčkou (à la vitello tonnato)

Tuňáková omáčka je skvělá i k nokům a těstovinám!

Pečená kuřecí prsa se šalvějovým máslem & salát s pomerančovou zálivkou

Když z elegantního pokrmu pro dámy uberete část lupení, a naopak přidáte nové brambory, získáte nedělní...

Kedgeree

Kedgeree pochází původně z Indie, zdomácnělo však i ve Velké Británii.

Bulgogi

Tradiční korejské jídlo můžete připravit i z vyzrálého nízkého roštěnce.

Šafránové rizoto s glazovanou mrkvičkou

Tradičnímu italskému rizotu jsme dali novou pomerančovou dimenzi.

Anglická snídaně

Anglická snídaně má pět základních komponentů: maso (slanina a klobásky), vejce, fazole, rajčata a tousty...

Polentové lívanečky

Neotřelá sladká snídaně, kterou máte na stole za pár minut. Stačí si vše připravit večer předem a ráno...

Důlkové řezy s pudinkem a zakysanou smetanou

Nadýchaný piškot s důlky plnými sladkého pudinku a navrch svěží zakysaná smetana... Slast!

Bublanina s pomerančovou rebarborou

Pomerančová vůně a chuť likéru promění obyčejnou bublaninu ve sváteční moučník.

Jednoduchý koláč se skořicovou drobenkou

Neodolatelně voňavý a doslova jako stvořený k šálku čaje, kávy nebo kakaa. Nejlepší je hned v den upečení.

Tříbarevný koláč s tvarohem a meruňkami

Na plechu vypadá docela nenápadně, ale jakmile ho nakrájíte na řezy a vyskládáte na talíř, strhne se o něj...

Bleskový kakaový koláč s citronovou polevou

Milujete perník s citronovou polevou? Pak si vás určitě získá i koláč inspirovaný rodinným receptem naší produkční Míši.

Cheesecake s jahodami

Svěží skleničky s limetkou, bazalkou a jahodami jsou to nejjednodušší, co můžete připravit na jakoukoli party...

Lemon meringue

Dokonalé spojení citronového krému a nadýchané pusinkové čepice na křehké tartaletce vám zaručí...

Kuře po myslivecku s těstovinami

Jemné maso s výraznou chutí!

Přidat komentář