Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jaké víno nalít do sklenek k nedělnímu obědu?

Sommelier Vín Apetit pro vás vybral ideální vína k jednotlivým chodům našeho nedělního menu!
9. 4. 2018

Plánujete nedělní rodinné setkání u prostřeného stolu? Na tento týden jsme pro vás sestavili lehké jarní menu plné barev a lahodných chutí. Překvapte hosty oblíbeným carpacciem z červené řepy, hráškovou polévku vylepšete pošírovaným vejce a jako zlatý hřeb programu naservírujte dozlatova vypečené kuře s knedlíčky. Máme pro vás ovšem i bezmasou alternativu hlavního chodu v podobě pečené hlívy, na které si pochutnají nejen vegetariáni, ale i zapřisáhlí milovníci masa. Jako sladkou tečku na závěr hostiny připravte lehoučkou bezé roládu, která se na jazyku doslova rozplyne. Každý chod pak můžete jednoduše doplnit lahví kvalitního vína podle doporučení sommeliera Vín Apetit!

Stačí kliknout na název, fotku jídla či link a můžete vařit! Po kliknutí na název, fotku vína nebo link si o něm můžete přečíst více nebo si ho rovnou objednat s dovážkou až do domu. 
 

Salátek z červené řepy se sýrovým nočkem

Tenké plátky marinované červené řepy dokonale doplňuje výrazný rukolový olej, jemný sýrový noček a piniové oříšky. Lehký předkrm, který vás neuzemní, ale naopak vás příjemně naladí na další chody, doplňte lahví svátečního šumivého vína La Pauline Crémant Brut Crémant de Bourgogne.

Recept: http://www.apetitonline.cz/recept/salatek-z-cervene-repy-se-syrovym-nockem

Víno: https://www.vina-apetit.cz/la-pauline-cremant-brut-cremant-de-bourgogne

 

Hrášková polévka se ztraceným vejcem a ředkvičkami

Vsaďte na zelenou! Polévka svězí barvy i chuti vás nabije energií a dobrou náladou. Pošírované vejce z vás navíc v očích hostů udělá opravdového kuchařského mistra... Do sklenek k polévce rozlijte suché bílé víno Rossetti Pinot Grigio.

Recept: http://www.apetitonline.cz/recepty/8806-hraskova-polevka-se-ztracenym-vejcem-a-redkvickami.html

Víno: https://www.vina-apetit.cz/rossetti-pinot-grigio

 

Kuře na mléce & opékané knedlíčky

K tomuhle receptu nás inspiroval proslulý francouzský recept na králíka Braillon – jemné maso ještě zjemnělé mlékem, a naopak zvýrazněné pikantní hořčicí a citronovou kůrou a fenyklem je prostě báseň... Zlatý hřeb vašeho menu doplňte lahví italského bílého vína Feudi San Gregorio Greco di Tufo

Recept: http://www.apetitonline.cz/recept/kure-na-mlece-opekane-knedlicky

Víno: https://www.vina-apetit.cz/feudi-san-gregorio-greco-di-tufo

 

Pečená hlíva ústřičná s kaší z brambor a celeru

Pár běžných surovin, minimální práce, zato maximální efekt. Tenhle delikátní pokrm se rozhodně nemusíte bát naservírovat ani k nedělnímu obědu. Bezmasý hlavní chod dokonale doladí lahev španělského suchého bílého vína Casa Safra Ucles DO Verdejo.

Recept: http://www.apetitonline.cz/recepty/8386-pecena-hliva-ustricna-s-kasi-z-brambor-a-celeru.html

Víno: https://www.vina-apetit.cz/casa-safra-ucles-do-verdejo

 

Bezé roláda

Bezé roládu nelze nemilovat. Je lehká jako pírko a plná nadýchané šlehačky. Recept je upravený na běžnou velikost plechu, kterou většina z nás doma používá. Chcete-li mít roládu zatočenější, rolujte ji směrem od kratší strany. S dezertem bude skvěle ladit sladké portské víno Barão de Vilar Ruby Port

Recept: http://www.apetitonline.cz/recept/beze-rolada

Víno: https://www.vina-apetit.cz/barao-de-vilar-ruby-port

Přidat komentář