Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Biftek ze svíčkové a pepřová omáčka

Biftek je plátek ze středu hovězí svíčkové vysoký cca 4cm, téměř neobsahuje tuk. Pepřová omáčka je nejlepší s čerstvým zeleným pepřem – občas ho mívají v Makru, Tesku nebo Globusu.

Vydání: 2015/11
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odležení
PT15M
Opékání 0:15
Maso

Ingredience

    • 4 bifteky ze svíčkové
    • rostlinný olej na potření
    • vločková sůl a čerstvě hrubě mletý pepř
    • omáčka a příloha podle chuti 

    NA PEPŘOVOU OMÁČKU

    • 1 vrchovatá lžíce čerstvého nebo konzervovaného zeleného pepře
    • 1 lžíce másla + 3 lžíce na dokončení
    • 50ml brandy
    • 300ml silného hovězího vývaru
    • mořská sůl

Příprava jídla

1 Maso nechte dojít do pokojové teploty, potřete olejem a opepřete. Rozpalte pánev. Vložte na ni steak a zprudka opékejte 1–2 minuty po každé straně, aby se povrch zatáhl (viz rady na předchozí dvoustraně). Pak ztlumte plamen, obraťte a dopékejte 5–6 minut z každé strany. Vyjměte a nechte na prkénku 5 minut odpočinout. Osolte a podávejte s některou z omáček a příloh.

PEPŘOVÁ OMÁČKA

Pepř podrťte (pomačkejte) a zpěňte na 1 lžíci másla, trvá to asi 2 minuty. Zalijte brandy a nechte 1 minutu bublat. Pak zalijte vývarem a svařte na 2/3 objemu (asi 200 ml). Vypněte a zašlehejte 3 lžíce nasekaného vychlazeného másla. Osolte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Steak z roštěnky a lišková omáčka

Rumpsteak a omáčka Ambiente

Studené omáčky ke steaku

Ochucená másla

Bramborové hranolky z trouby & další přílohy ke steaku

Přidat komentář