Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bylinková polévka s mandlemi

Polévku můžete připravit předem, protože podávat ji lze jak teplou, tak studenou. Při ohřívání však dejte pozor, abyste ji nepřehřáli, jinak ztratí svěží barvu.  

Vydání: 2017/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Vaření 0:25
Polévka

Ingredience

    • 150 g bílé dlouhozrnné rýže, dobře opláchnuté pod proudem studené vody
    • 3 stroužky česneku, nakrájené
    • 1 litr zeleninového vývaru
    • 200 g mletých mandlí + k podávání
    • 20 g estragonu
    • 100 g máty
    • 100 g hladkolisté petrželky
    • 100 g bazalky
    • 400 ml řeckého jogurtu
    • 75 ml olivového oleje + na pokapání
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • šťáva z 1 citronu
    • hrst nasekaného mixu bylinek k podávání

Příprava jídla

1 Rýži a česnek vařte společně v dostatečném množství osolené vody; asi 20 minut (rýže by měla úplně změknout). Sceďte, propláchněte studenou vodou a vraťte zpátky do hrnce.

2 Přidejte vývar, mandle a dalších 200 ml vody. Pak zahřívejte na středním plameni těsně pod bod varu. Vložte do hrnce bylinky (příliš tuhé stonky odstraňte), jogurt, olej a ihned odstavte ze sporáku. Rozmixujte tyčovým mixérem, ochutnejte, podle potřeby přisolte a opepřete. Vmíchejte citronovou šťávu, posypte nasekanými bylinkami, troškou mletých mandlí a zakápněte olejem.

NĚCO NAVÍC:
K polévce můžete jako doprovod připravit sýrové muffiny: Smíchejte 170 ml slunečnicového oleje, 1 velké vejce, 285 ml podmáslí a 70 ml mléka. Ve velké míse promíchejte 500 g hladké mouky, 7 g prášku do pečiva, 1 lžíci práškové hořčice, velkou špetku kajenského pepře a 1 lžičku soli. Přidejte větší část ze 150 g nastrouhaného čedaru (něco si nechte na posypání muffinů) a 6 jarních cibulek nakrájených na tenká kolečka. Mokré ingredience vmíchejte do suchých, aby se lehce propojily. Vlijte těsto do forem na muffiny, posypte vršky čedarem a pečte asi 20 minut dozlatova a až zapíchnutá špejle vyjde ven suchá.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapečený letní květák

Vepřové maso s nudlemi po asijsku

Skandinávské kuličky s okurkovým salátem

Duhový pstruh na páře s pomerančem a tymiánem

Přidat komentář